Шкипер

матрос
Регистрация
07.12.2012
Сообщения
24
Карма
0
Имя
Шкипер
Лодка
МКМ, П2
Мотор
ЯМА 30 2т,Сузик 152т
Видубай! Або що ми знаємо про власника Видубицького півострову.


Якщо Ви ще досі впевнені що, київська міська влад опікується інтересами киян, то ця стаття розвію Ваші всі сумніви.

Ще в прадавні часи, себто за часів радянської влади, було видалено земельну ділянку площею трохи більше за 26 гектарів разом з акваторією самого озера для влаштування стоянки моточовнів – моторну пристань за адресою: м. Київ, вул. Набережно-Печерська, 8. Ділянку в ті часи обслуговувала Ремонтно-відстійний пункт №1 (РВП-1)

Згодом, у 92 році це РВП-1 було передано від Управління побутового обслуговування населення Виконкому м. Києва до комунальної власності Харківського району міста Києва.

Та недовго кияни могли насолоджуватись можливістю розміщувати свої човни на Видубецькому півострові. Адже вже 18.10.2001 року Представництвом Фонду державного майна у Харківському районі було проведено конкурс на продаж цілісного майнового комплексу РВП-1, який перемогло Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛАСПІ». І це не дивлячись на те,що за кілька днів до цього 15.10.2001 року Представництвом ФДМ у Києві проведення такого конкурсу було заборонено!

І вже 16.10.2001 року, коли Харківський район міста Києва вже розформовувався, було укладено Договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу РВП-1. За 310 000 гривень було продано автопідйомник, кілька друкарських машинок, огорожу та бензопилу «Алтай».

Здавалось би нічого особливого, районне представництво фонду державного майна всупереч вказівці керівництва приймає рішення все ж таки продати збиткове підприємство за чималі гроші. Як би не одне «але». Замість того щоб продати активи РВП-1 продають саме підприємство з право користування тими самими 26 гектарами в мальовничому куточку Києва! Слід зауважити що на той момент ринкова вартість такої земельної ділянки становили не один десяток мільйонів гривень.

Звісно, після цього ТОВ «ЛАСПІ» навіть не думає про те щоб зберегти станцію для моточовнів, хоча такий обов’язок і передбачено Договором-купівлі продажу.

За кілька років ТОВ «ЛАСПІ» розвиває бурхливу діяльність з реалізації своїх прав на землю.

У серпні – вересні 2004 року проводиться інвестиційний конкурс для фінансування будівництва зони відпочинку з громадським центром в районі озера Видубицьке, переможцем якої оголошується промислово-фінансовий консорціум «Придніпров’я».

Звісно доблесні правоохоронці намагаються з’ясувати законність приватизації такого ласого шматка за такі смішні гроші. Прокуратура міста Києва подала позов в інтересах держави до Фонду державного майна м. Києва, ТОВ «ЛАСПІ» та Дарницької РДА м. Києва (яка є правонаступником (Харківської РДА м. Києва). Слід віддати належне Господарському суду м. Києва та апеляційному суду м. Києва, позов було частково задоволено: визнано право власності на земельну ділянку за Дарницької РДА і зобов’язано ТОВ «ЛАСПІ» повернути Київській міській громаді цілісний майновий комплекс РВП-1.

Згодом, Прокуратурою було порушено кримінальну справу за фактом незаконної приватизації цілісного майнового комплексу РВП-1.

Транспортною прокуратурою м. Києва, органами Міністерства транспорту та зав’язку, Головним управлінням земельних ресурсів м. Києва неодноразово складаються акти про правопорушення щодо користування земельною ділянкою та щодо виконання інвестиційних зобов’язань та виносяться приписи про припинення порушення законодавства.

Та все це не зупинило протиправні дії спрямовані на заволодіння 26 гектарами рекреаційної зони міста Києва недобросовісних набувачів і не стало підставою для повернення цієї ділянки до власності київської громади. Продовжуються інвестиційні конкурси спрямовані на забудову Видубецького півострова.

За касаційною скаргою ТОВ «ЛАСПІ» скасовується рішення Господарського суду та апеляційного суду м. Києва, а справу направляють на новий розгляд.

Слід віддати належне громадянам нашого міста, які не дивлячись на без дію органів місцевої київської влади зуміли згуртуватись та провести громадські слухання, на яких було прийнято рішення про неприпустимість забудови Видубицького півострова комерційними структурами всупереч Генеральному плану розвитку м. Києва у 2002 – 2020 роках та всупереч громадським інтересам при проведенні містобудівної діяльності в м. Києві.

На сьогоднішній день судова справа про незаконну приватизацію і повернення земельної ділянки «застрягла» в апеляційних судах і лежить там вже котрий рік без розгляду.

Ніхто не намагається порушити питання про позбавлення права користування ТОВ «ЛАСПІ» земельної ділянки через порушення земельного, водоохоронного законодавства чи порушення інвестиційних умов Договору купівлі-продажу.

Складається таке враження, наче всі чекають одного: коли у набувачів земельної ділянки з’являться кошти, щоб вирішити це питання «полюбовно» з контролюючими органами та представниками нашої громади всупереч її інтересам.

Що ж, лишається сподіватись лише на те, що своєю свідомою та активною позицією ми все ж таки навчимось виборювати своє!


Antiraider.ua
 
Вверх Снизу